Träning

Vi mår bra av träning. Att bara sitta och lata sig hela dagarna kan kännas skönt men vi förlorar på det i längden. För det finns en enkel regel i livet att ju mindre man gör desto jobbigare blir de få saker man gör. Eller omvänt, ju mer man gör desto lättare känns allt eftersom man vänjer sig vid att göra saker. Tränar man så vänjer man sig vid fysisk aktivitet och andra fysiska uppgifter i livet känns enklare.

Dessutom är det bra för både kropp och hälsa att man rör på sig. Vi mår bra av motion helt enkelt. Som tur är finns det massor av olika träningsformer så att alla kan hitta något som passar ens nivå och tycke. Många gillar att träna på gym. Att få svettas med andra och tampas med maskiner eller workout pass. Andra föredrar att träna utomhus, springa långa rundor i skog och mark eller träna fotboll på en grön gräsmatta. En del vill träna hemma och köper billiga träningsredskap på nätet eller via TV annonser. Man behöver dock inga dyra redskap för att kunna träna hemma. Det räcker med möbler och finurliga lösningar för att man ska nå resultat som amatör. Det viktigaste är trots att att man rör på sig och inte använder avsaknaden av utrustning som en ursäkt för att slippa motionera.

Vill du läsa mer om träning så rekommenderar jag någon av följande sidor:

## INVALID RSS URL: http://www.skriva-artikel.se/category/halsa-skonhet/traning/feed ##

Träning ska var kul så det är viktigt att du väljer en träningsform som du tycker om och känner dig motiverad att utföra. Annars är risken stor att du snabbt tröttnar och lägger skorna på hyllan så att säga.

Ett viktigt moment som många nybörjare och amatörer slarvar med är uppvärmningen. Missköter man den så riskera man att skada sig och drabbas av till exempel muskelbristningar.

En del som tränar hårt kan behöva kosttillskott för att nå bättre resultat men för gemene man brukar det inte finnas något behov för dessa dyra piller och pulver. Men självklart är det upp till var och en att avgöra vad man vill lägga sina pengar på.

På våren är det många som vill börja träna för att komma i from inför sommaren och strandlivet. Det finns massor av styrketräningsövningar att utföra hemma för den som inte är redo att visa sig på ett gym än.

Ut och rör på dig nu och tänk på att det är bättre att röra på sig lite än att inte röra på sig alls.