Kropp och själ

Något som många mår dåligt psykiskt över är sin vikt och resultatet för en viktnedgång kan påverkas mycket med mental motivation och målvisualisering. Man kan helt enkelt tänka sig till resultat. Detta kan appliceras på många områden i livet. Går man in för en uppgift med att man inte kommer att klarar av det så blir det mycket mer troligt att resultatet blir just det. Man kan komma långt med positivt tänkande och det är något alla kan applicera på sina liv. Självklart är det svårare för en som är deprimerad att föröka att tänka positivt när man ska utföra en uppgift men man måste då börja med små steg. Det är ju trots allt bättre att försöka och inte lyckas än att inte försöka alls för då har man inte chansen att lyckas. Dessutom är man inte misslyckad för att man inte lyckas utan man har lyckad för att man försökt. Livet är för kort för att kasta bort det på att vara rädd för att inte klara av saker. Vågar man inte kan man inte lyckas. 99.9% av alla gånger är det inget problem om man inte skulle klara av att genomföra det man get sig på och då har man i alla fall försökt istället för att bara sitta hemma och oroa sig om man ska klara det eller ej fast man aldrig kommer att försöka.

 

## INVALID RSS URL: http://www.skriva-artikel.se/category/halsa-skonhet/kropp-sjal/feed ##

Psykisk hälsa är minst lika viktig som fysisk hälsa. Den som lider av tex social fobi har svårt får svårt att samspela med andra människor och dessa personer mår ofta dåligt av situationer som andra kan tycka är helt normala. Extra jobbigt blir det för blyga personer som vill ha kontakt med andra människor men som inte klarar av det på grund av sin sjukdom. Har man dessutom varit blyg under många år så är det inte så lätt att börja interagera med andra människor även om man känner att man klarar av det. Man har helt enkelt inte lärt sig de sociala normer som gäller vid interaktion med andra människor.

 

Precis som med fysiska sjukdomar så finns det mediciner för behandling av psykiska sjukdomar. Dessa dämpar dock bara problemet och man måste samtidigt fokusera på att behandla och komma över den underliggande orsaken till de psykiska problemen som individen upplever. En deprimerad person har svår att leva ett normalt liv och saknar ork och energi att utföra de mest simpla uppgifter i hem och arbetsliv.

 

Något som är bra för både kropp och själ är massage. Det kan användas för att lindra enklare fysiska problem i muskler och leder. Samtidigt kan det lugna och dämpa psykiska ångest och andra psykiska problem hos individen som får massage.

 

Ångest och nedstämdhet kan annars var väldigt svårt att bli av med permanent och även om man blivit bättre så kommer det lätt tillbaka. Styrkan på ångest och nedstämdhet går ofta i cykler där bättre och sämre perioder avlöser varandra.